DOZER - Dozowanie i nadziewanie wszelkiego rodzaju mas i ciast.


Dozer to uniwersalne urządzenie stworzone do dozowania i nadziewania wszelkiego rodzaju mas, farszy, nadzień zawierających kawałki owoców, dozowaniu sosów itp.

Wszechstronne zastosowanie urządzenia gwarantuje szybkość i dokładność dozowania a co najważniejsze skraca czas pracy. Dzięki zastosowaniu różnych końcówek takich jak tylki, igły, wylewki,  dozer staje się niezastąpionym narzędziem do dekoracji, nadziewania i dozowania.

Zalety;

Pneumatyczne opuszczanie i podnoszenie urządzenia.

Dokładne i szybkie dozowanie, dzielenie, porcjowanie.

Delikatne dzielenie produktu.

Konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej.

Łatwość w utrzymaniu czystości.

Sterowanie urządzeniem w całości pneumatyczne.

Sterowanie ręczne , nożne.

Zakres wagowy dozowania od 20ml do 1200ml. 

Wyposażenie ;

Wąż dozujący z pistoletem.

Cylinder 2 szt + tłoki.

Podwójna igła do nadziewania.

Tylki 12 szt.

Wylewka.


Pompa przeznaczona jest do transportowania, przepompowania mas płynnych oraz produktów z kawałkami np. owoców.    

Bardzo delikatny sposób pompowania zapewnia szybkie transportowanie produktu bez utraty jego jakości.

  • Transportowanie produktu bezpośrednio z dzieży do urządzenia dozującego.
  • Zachowanie ciągłości w produkcji przemysłowej.
  • Delikatny system transportu.
  • Bardzo prosta w czyszczeniu.
  •  Konstrukcja wykonana w całości wykonana za stali KO.

 

  • Dane techniczne ;
  • Wysokość podniesionej pompy 2636 mm.
  • Wysokość zamkniętej pompy 1876 mm.
  • Sterowanie pneumatyczne.