Dozer to uniwersalne urządzenie stworzone do dozowania i nadziewania wszelkiego rodzaju mas, farszy, nadzień zawierających kawałki owoców, dozowaniu sosów itp.
Wszechstronne zastosowanie urządzenia gwarantuje szybkość i dokładność dozowania a co najważniejsze skraca czas pracy. Dzięki zastosowaniu różnych końcówek takich jak tylki, igły, wylewki, dozer staje się niezastąpionym narzędziem do dekoracji, nadziewania i dozowania.
Zalety;
Pneumatyczne opuszczanie i podnoszenie urządzenia.
Dokładne i szybkie dozowanie, dzielenie, porcjowanie.
Delikatne dzielenie produktu.
Konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej.
Łatwość w utrzymaniu czystości.
Sterowanie urządzeniem w całości pneumatyczne.
Sterowanie ręczne , nożne.
Zakres wagowy dozowania od 20ml do 1200ml.
Wyposażenie ;
Wąż dozujący z pistoletem.
Cylinder 2 szt + tłoki.
Podwójna igła do nadziewania.
Tylki 12 szt.
Wylewka.
Pompa przeznaczona jest do transportowania, przepompowania mas płynnych oraz produktów z kawałkami np. owoców.
Bardzo delikatny sposób pompowania zapewnia szybkie transportowanie produktu bez utraty jego jakości.
- Transportowanie produktu bezpośrednio z dzieży do urządzenia dozującego.
- Zachowanie ciągłości w produkcji przemysłowej.
- Delikatny system transportu.
- Bardzo prosta w czyszczeniu.
- Konstrukcja wykonana w całości wykonana za stali KO.
- Dane techniczne ;
- Wysokość podniesionej pompy 2636 mm.
- Wysokość zamkniętej pompy 1876 mm.
- Sterowanie pneumatyczne.