Modułowe piece elektryczne



Modułowe piece Bongard, możemy dowolnie knfigurować w zakresie ilości blach na moduł, oraz ilości samych modułów. Sprawia to, że w zależności od naszych potrzeb, oraz dostępego miejsca, może dobrać optypalną wielkość pieca. 

Piece modułowe Bongard ze względu na swoją budowę oraz zaparowanie mogą służyć zarówno jako piec dla cukierni jak i dla piekarni (każdy piec wsyposażony jest standardowo w kamienne herty o grubości 20mm ).



- Standardowa wysokość komory wypieku to 180mm.

 

- W drzwiach zastosowana jest specjalnie hartowana szyba, które jest bardzo wytrzymała. Specjalna powłoka termiczna sprawia, że ciepło jest odbijane z powrotem do komory wypieku niwelując straty energii igwarantując równomierną temperaturę wypieku.

 

- Opticom – osobne sterownie każdym pokładem, które daje nam możliwość niezależnej pracy na pokładach w różnych temperaturach.

 

- Piec SOLEO - sam, w czasie rzeczywistym cały czas kontroluje różnicę temperatur, pomiędzy zadaną przez pracownika, a temperaturą na grzałkach górnych i dolnych. Jeżeli wychwyci różnicę to sam automatycznie ustawia priorytet mocy na poszczególne strefy grzewcze tak, aby wypiek był prowadzony w stabilnej temperaturze.

 

- Drzwiczki otwierają się na zewnątrz do góry, co sprawia że nie zabierają powierzchni wypiekowej, tak jak w piecach gdzie drzwiczki otwierają się do wewnątrz komory.

 

- Kamienne herty w każdym pokładzie o grubości 20mm gwarantują najwyższej jakości wypieki.




- Załadunek pozwalający na załadunek i rozładunek pieca jednej osobie.