K O M A M A S Z Y N Y P I E K A R N I C Z E

Ładowanie

Piece obrotowe piekarnicze

Oferujemy Państwu nowoczesne piece obrotowe piekarnicze renomowanej francuskiej marki Bongard. Nowoczesna, opatentowana technologia ESG (Egg Steam Generator) pozwala na szybkie, równomierne i skuteczne zaparowanie komory wypiekowej, co przekłada się na wydajny wypiek wysokiej jakości. Naszym klientom oferujemy obrotowe piece zasilane gazem, olejem lub elektryczne. Zachęcamy do skorzystania z innowacyjnych rozwiązań technologicznych naszych pieców obrotowych w Państwa piekarni i cukierni. Energooszczędność, maksymalna wydajność oraz równomierny wypiek szybko potwierdzą, iż była to dobra decyzja.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Technologia ESG w piecach piekarniczych obrotowych od Bongard

Egg Steam Generator (ESG), czyli jajowaty generator pary to unikalne rozwiązanie francuskiej marki Bongard, stosowane w ich urządzeniach. Prace nad zaprojektowaniem tego systemu trwały przez wiele lat, a ESG jest zastrzeżonym przez firmę patentem w Europie. To dodatkowy agregat zaparowania składający się z 36 żeliwnych elementów, który jest zintegrowany ze standardowym kaskadowym zaparowaniem. Oba systemy sprawią że w piecu nigdy nie zabraknie zaparowania.

Nie da się również pominąć aspektu ekologicznego obrotowych pieców Bongard. Wymiennik ciepła w tych piecach stworzony został przez producenta z myślą o optymalizacji wymiarów i wydajności. Zastosowana technologia pozwala na znaczne obniżenie temperatury spalin. Ma to wpływ na produkcję szkodliwych gazów, takich jak tlenek azotu.

Piec obrotowy piekarniczy z funkcją Soft Flow

Piece cukierniczo-piekarnicze obrotowe wyposażone są w technologię Soft Flow. Pozwala ona na kontrolę przepływu powietrza w taki sposób, aby przepływało ono wolno wewnątrz komory pieczenia i eliminowało efekt wysuszenia produktów. Technologię Soft Flow docenią przede wszystkim ci z Państwa, którzy pieką lekkie produkty z przybraniami bezowymi czy kruszonką. Zostaną one na swoim miejscu.

Piece cukierniczo-piekarnicze obrotowe wysokiej jakości

Ważnym aspektem pieców obrotowych piekarniczych jest łatwość utrzymania ich w czystości. Komora pieca jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej, pozbawiona zbędnych łączeń. Z kolei zastosowanie blachy bez perforacji oraz aparatów zaparowania, ukrytych w kanałach nawiewowych minimalizuje ryzyko zbierania się resztek wypieków w trudno dostępnych zakamarkach. Warto również dodać, że podłoże komory pieczenia, a konkretnie jej brzegi pozwalają na łatwy dostęp do zabrudzonych powierzchni.

Piece posiadają możliwość konfiguracji pod Państwa potrzeby oraz oczekiwania. Zachęcamy do kontaktu z naszą firmą w celu uzyskania szczegółowych informacji oraz fachowego doradztwa.