K O M A M A S Z Y N Y P I E K A R N I C Z E

Ładowanie

Piece obrotowe piekarnicze

Oferujemy Państwu nowoczesne piece obrotowe piekarnicze renomowanej francuskiej marki Bongard. Nowoczesna, opatentowana technologia ESG (Egg Steam Generator) pozwala na szybkie, równomierne i skuteczne zaparowanie komory wypiekowej, co przekłada się na wydajny wypiek wysokiej jakości. Naszym klientom oferujemy piece obrotowe zasilane gazem, olejem lub elektryczne. Różnorodne źródło energii, które zasila urządzenie pozwala na dopasowanie go do wielu pomieszczeń. Zachęcamy do skorzystania z innowacyjnych rozwiązań technologicznych naszych pieców obrotowych w Państwa piekarni i cukierni. Energooszczędność, maksymalna wydajność oraz równomierny wypiek szybko potwierdzą, iż inwestycja w piec obrotowy piekarniczy to była dobra decyzja.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Technologia ESG w piecach piekarniczych obrotowych od Bongard

Egg Steam Generator (ESG), czyli jajowaty generator pary to unikalne rozwiązanie francuskiej marki Bongard, stosowane w ich piecach obrotowych. Prace nad zaprojektowaniem tego systemu trwały przez wiele lat, a ESG jest zastrzeżonym przez firmę patentem w Europie. W piecach obrotowych piekarniczych z naszej oferty jest to dodatkowy agregat zaparowania składający się z 36 żeliwnych elementów, który jest zintegrowany ze standardowym kaskadowym zaparowaniem. Oba systemy sprawią, że w piecu obrotowym piekarniczym nigdy nie zabraknie zaparowania.

Nie da się również pominąć aspektu ekologicznego pieców obrotowych Bongard. Wymiennik ciepła w tych urządzeniach stworzony został przez producenta z myślą o optymalizacji wymiarów i wydajności. Zastosowana technologia w piecach obrotowych piekarniczych pozwala na znaczne obniżenie temperatury spalin. Ma to wpływ na produkcję szkodliwych gazów, takich jak tlenek azotu.

Piec obrotowy piekarniczy z funkcją Soft Flow

Piece obrotowe piekarnicze wyposażone są w technologię Soft Flow. Pozwala ona na kontrolę przepływu powietrza w taki sposób, aby przepływało ono wolno wewnątrz komory pieczenia pieca obrotowego i eliminowało efekt wysuszenia produktów. Technologię Soft Flow docenią przede wszystkim ci z Państwa, którzy pieką lekkie produkty z przybraniami bezowymi czy kruszonką. Dzięki użyciu pieca obrotowego piekarniczego zostaną one na swoim miejscu.

Piece piekarnicze obrotowe wysokiej jakości

Ważnym aspektem pieców obrotowych piekarniczych jest łatwość utrzymania ich w czystości. Komora pieca jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej, pozbawiona zbędnych łączeń. Z kolei w piecach piekarniczych obrotowych marki Bongard zostały zastosowane blachy bez perforacji oraz aparatów zaparowania, ukrytych w kanałach nawiewowych, co minimalizuje ryzyko zbierania się resztek wypieków w trudno dostępnych zakamarkach. Warto również dodać, że w piecach obrotowych zostało zastosowane podłoże komory pieczenia, które posiada brzegi pozwalające na łatwy dostęp do zabrudzonych powierzchni.
Piece obrotowe piekarnicze z naszej oferty posiadają możliwość konfiguracji pod Państwa potrzeby oraz oczekiwania. Zachęcamy do kontaktu z naszą firmą w celu uzyskania szczegółowych informacji oraz fachowego doradztwa.