Pokładowe piece rurowe zapewniają najwyższą jakość wypieków, porównywalną z wypiekami jak na starych piecach RRK. Urządzenia te są zaprojektowane tak, aby zapewnić jednolitą temperaturę i dystrybucję ciepła w całym procesie pieczenia. W piecu rurowym ciepło wytwarzane w rurze naturalnie promieniuje na zewnątrz od jej środka, co oznacza, że każdy produkt umieszczony w komorze wypieku otrzymuje równomierną ilość ciepła. W związku z tym, piece rurowe oferują dużo wyższą jakość wypieków w stosunku do standardowych pieców. Dzięki piecom rurowym, piekarnie mogą osiągnąć doskonałe rezultaty, niezależnie od rodzaju pieczywa czy wyrobów cukierniczych.
Oferujemy Państwu piece rurowe renomowanego, francuskiego producenta Bongard do zastosowań piekarniczych i cukierniczych. Ich konstrukcja pozwala na wydajną pracę, czego efektem są znakomite wypieki. Firma Koma zajmuje się dystrybucją między innymi pieców rurowych piekarskich zapewniając dostęp do najlepszych technologii na rynku. U nas każdy klient znajdzie najlepszy piec rurowy do swojej piekarni!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-
Piece rurowe BONGARD Cervap Compact GME od 4,9 do 5,7 m²- gaz/olej + 1 pokład ekektryczny
Dowiedz się więcej -
Piece rurowe BONGARD Cervap Compact od 3,9 do 4,5 m²- gaz/olej
Dowiedz się więcej -
Piece rurowe BONGARD Cervap od 4,5 do 18,9 m²- gaz/olej
Dowiedz się więcej -
Piece rurowe BONGARD Cervap od 4,5 do 18,9 m²- gaz/olej/elektryk
Dowiedz się więcej
System Cervap w piecach rurowych od Bongard
Piec rurowy, a dokładnie jego wnętrze składa się z pojedynczych rurek z najwyższej jakości stali. Ułożone są one w grupy, jednak każda z nich jest niezależna. Wewnątrz pieca rurowego, a dokładniej jego wspomnianych wcześniej kanałów, znajduje się precyzyjnie odmierzona ilość cieczy, która przy pomocy płomieni wytworzonych w komorze paleniskowej zostaje podgrzana i zmienia stan skupienia na lotny. Piec rurowy niemal bezszelestnie rozprowadza parę w każdej części rurki. Wsad odbiera wyłącznie ciepło, a skondensowana ciecz wraca do pętli, gdzie podgrzewana jest na nowo.
W porównaniu do innych systemów do wypieku produktów piekarniczych i cukierniczych, rozwiązanie Bongard zastosowane w piecu rurowym zużywa nawet 40% mniej energii! Jak to możliwe? Urządzenia posiadają nowoczesne zdolności kumulowania ciepła. Po 12 godzinach od wyłączenia temperatura wewnątrz pieca rurowego spada z 260 do około 120 stopni co sprawia, że nie jest konieczne ciągłe rozgrzewanie go od zera.
Piec piekarniczy rurowy – do wielu produktów
Niepodważalną zaletą pieców rurowych od Bongard jest fakt, że konstrukcja urządzenia pozwala na wypiek zarówno chleba jak i bułek. Naturalna cyrkulacja powietrza w wysokiej komorze wypiekowej pieca rurowego, której wysokość to 200 mm, połączona z 20 mm płytami hertowymi z domieszką lawy do wypieku, to gwarancja idealnych warunków do tworzenia różnego rodzaju pieczywa.
Czy piece rurowe francuskiej marki pozwalają na wypiek chleba, bagietek i rogalików jednocześnie? Oczywiście, że tak! Dzięki naturalnej wymianie ciepła, które krąży delikatnie pomiędzy produktami znajdującymi się w piecu rurowym, ryzyko przypalenia jest praktycznie zerowe.
Zachęcamy do przekonania się o możliwościach pieców rurowych piekarniczych. Gwarantujemy, że każdy doświadczony piekarz doceni możliwości, stworzone przy pomocy pieców rurowych marki Bongard. Nasi specjaliści opowiedzą dokładniej o zasadach działania urządzenia, jak również pomogą dobrać odpowiedni piec do Państwa potrzeb.