Najpopularniejszymi urządzeniami tego typu w Polsce i Europie są dzielarko-zaokrąglarki holenderskiej firmy DAUB. Przedsiębiorstwo to specjalizuje się w produkcji maszyn dla branży piekarniczo-cukierniczej już od 1902 roku.
Dzielarki do bułek to bardzo pomocne urządzenia w procesie produkcji piekarniczej. Urządzenie kroi ciasto na mniejsze racje, tak zwane kęsy. Całość zostaje automatycznie podzielona przez wyposażoną w noże ze stali nierdzewnej dzielarkę do bułek, na 30 równych części ważących od 40 do 130 g. Sprzęt zapewnia wysoki komfort pracy i swobodę podczas procesu formowania pieczywa.
Dzielarki do bułek wyróżniają się stabilną konstrukcją i łatwością w utrzymaniu czystości. Poniżej przedstawiamy najlepszy sprzęt firmy DAUB.
- Przy załadunku 4 kg, podział na 30 kęsów,
- Zakres gramatury kęsów 40 - 130 gram,
- Manualny podział ciasta,
- Półautomatyczne zaokrąglanie kęsów,
- Noże ze stali nierdzewnej,
- Głowica pokryta anodyzowanym aluminium, która zapobiega przyklejaniu się ciasta,
- Maszyna na kołach,
- Pozycja do mycia
- Certyfikat CE
- Przy załadunku 4 kg, podział na 30 kęsów,
- Zakres gramatury kęsów 40 - 130 gram,
- Automatyczny podział ciasta,
- Półautomatyczne zaokrąglanie kęsów,
- Noże ze stali nierdzewnej,
- Głowica pokryta anodyzowanym aluminium, która zapobiega przyklejaniu się ciasta,
- Maszyna na kołach,
- Pozycja do mycia
- Certyfikat CE
- Przy załadunku 4 kg, podział na 30 kęsów,
- Zakres gramatury kęsów 40 - 130 gram,
- Automatyczny podział ciasta,
- Automatyczne zaokrąglanie kęsów,
- Cyfrowy panel sterowowania, możliwość wprowadzania programów pracy,
- Noże ze stali nierdzewnej,
- Głowica pokryta anodyzowanym aluminium, która zapobiega przyklejaniu się ciasta,
- Maszyna na kołach,
- Pozycja do mycia
- Certyfikat CE