- Piece Bongard gwarantują wysoką jakość wypieku dla szerokiej gamy produktów.
- Piec 1 i 2-wózkowe na blachy o wymiarach 800x600[mm], 600x400[mm], 600x1000[mm].
- Delikatna technologia wypieku " soft slow" to najwyższa jakość wypieku.
- Bardzo dobrze sprawdzają się także przy wypieku biszkoptów i ciast parzonych.
- Wysokowydajny i ogniotrwały wymiennik ciepła.
- Równomierny wypiek.
- Najbardziej wydajny system zaparowania na rynku pieców obrotowych, składa się on z dwóch niezależnych systemów zaparowania, gdzie w zależności od potrzeby mogą działać dwa naraz lub tylko jeden.
- Kompaktowe wymiary.
- Certyfikat bezpieczeństwa CE.
Firma Bongard wykorzystuje specjalny system „ soft slow” który jest odpowiedzialny za niską prędkość gorącego powietrza w komorze, co eliminuje efekt wysuszonych produktów i daje naszym klientom najwyższej jakości wypiek nawet takich produktów jak biszkopty ( co w konkurencyjnych piecach jest niemożliwe ).
Podwójne zaparowanie ( kaskada + ESG )
- Podwójny i niezależny system zaparowania. Dwa systemy zaparowania, które w zależności od potrzeb, mogą być używane w tym samym czasie lub osobno ( daje to możliwość wypieku nawet ciast parzonych).
Najlepszy system zaparowania na rynku pieców obrotowych.
- Dodatkowe zaparowanie ESG opiera się na zasadzie ogromnej spoistości połączonej z optymalną skutecznością.
Aparat zaparowania, umieszczony w kanałach nawiewowych pieców Serii 4, składa się z połączonych jeden z drugim modułów, aby stworzyć kolumnę 36 żeliwnych elementów.
- Takie wytwarzanie pary jest owocem wieloletnich badań i patentu firmy BONGARD.
Piece obrotowe Bongard są wykorzystywane w piekarniach i cukierniach do wypieku coraz to szerszego asortymentu, od bezy poprzez drożdżówki, bułki, bagietki po chleby foremkowe.