Piece obrotowe


 

  Firma BONGARD posiada wieloletnie doświadczenie w produkcji pieców dla branży piekarniczo-cukierniczej, jest także autorem wielu patentów co  sprawia że jest niedoścignionym wzorcem dla wielu innych producentów.




- Piece Bongard gwarantują wysoką jakość wypieku dla szerokiej gamy produktów.

- Piec 1 i 2-wózkowe na blachy o wymiarach 800x600[mm], 600x400[mm], 600x1000[mm].

- Delikatna technologia wypieku " soft slow" to najwyższa jakość wypieku.

- Bardzo dobrze sprawdzają się także przy wypieku biszkoptów i ciast parzonych.

- Wysokowydajny i ogniotrwały wymiennik ciepła.

- Równomierny wypiek.

- Najbardziej wydajny system zaparowania na rynku pieców obrotowych, składa się on z dwóch niezależnych systemów zaparowania, gdzie w zależności od potrzeby mogą działać dwa naraz lub tylko jeden.

- Kompaktowe wymiary.

- Certyfikat bezpieczeństwa CE.


Firma Bongard wykorzystuje specjalny system „ soft slow” który jest odpowiedzialny za niską prędkość gorącego powietrza w komorze, co eliminuje efekt wysuszonych produktów i daje naszym klientom najwyższej jakości wypiek nawet takich produktów jak biszkopty ( co w konkurencyjnych piecach jest niemożliwe ).

Podwójne zaparowanie ( kaskada + ESG ) 

- Podwójny i niezależny system zaparowania. Dwa systemy zaparowania, które w zależności od potrzeb, mogą być używane w tym samym czasie lub osobno   ( daje to możliwość wypieku nawet ciast parzonych).

Najlepszy system zaparowania na rynku pieców obrotowych. 

- Dodatkowe zaparowanie ESG opiera się na zasadzie ogromnej spoistości połączonej z optymalną skutecznością.

Aparat zaparowania, umieszczony w kanałach nawiewowych pieców Serii 4, składa się z połączonych jeden z drugim modułów, aby stworzyć kolumnę 36 żeliwnych elementów. 

- Takie wytwarzanie pary jest owocem wieloletnich badań i patentu firmy BONGARD. 

- Zaparowanie ESG jest bezpośrednio zintegrowane w kanałach nawiewowych, w celu całkowitego przygotowania komory pieczenia.

Piece obrotowe Bongard są wykorzystywane w piekarniach i cukierniach do wypieku coraz to szerszego asortymentu, od bezy poprzez drożdżówki, bułki, bagietki po chleby foremkowe.